م.کاوه
در فاصله چهار کيلومتري کتيبه اي به دست آمده از تنگي سفيدک در ولايت باميان، محل تاريخي وجود دراد به نام زرد کوه، که ارتفاع آن از سطح زمين در حدود ۵۰۰ متر بوده و از فاصله ي نه چندان دور به خوبي مي توان سموج ها و ديوارهاي ضخيم آن را مشاهده نمود. باشندگان محل از قديم الايام آن را به نام "قصر دختر پادشاه" ياد نموده مي گويند در آنجا خزينه و دفينه بسياري از زمانه هاي باستاني باقي مانده است.
تا مدتي قبل راه يافتن و رسيدن به اين سموج ها غير ممکن به نظر مي رسيد. اما در اواخر ميزان ۱۳۸۳ عده اي از قاچاقچيان به همکاري ابوذر ريکارد جديدي را به ثبت رسانيدند. آنان با سامان و لوازم کوهنوردي و به کمک ريسمان هاي نخي و نايلوني، خود شان را در دل کوه رسانيده در سکوت و سياهي شب داخل اين سموج ها گرديدند و تمام محتويات مهم تاريخي آن را با خود انتقال دادند.
بسياري از کسانيکه کلاه و لنگه کفش ابوذر را بر قله زرد کوه ديده اند، مدعي هستند که تعدادي از مقامات ولسوالي در سرقت اشياي تاريخي باهم سهيم بوده و در گرفتن دهن جوال همديگر را ياري مي رسانند. و اگر نه، ولسوال و قومندان امنيه، اين همه امکانات و سهولت هاي لازم کاري ذيل را براي شخص ابوذر مهيا نمي ساختند.
۱- خدمتي فرستادن سربازان قومنداني امنيه براي ابوذر به عنوان پادو و غلام بچه.
۲- رهايي قاچاقچيان آثار عتيقه و برائت دادن مجرمين از چنگال قانون به اثر وساطت ابوذر.
۳- واگذاري يک ساختمان دولتي براي دفتر کار ابوذر در حاليکه ساير کارکنان ولسوالي محلي براي بودوباش در اختيار ندارند.
چنانچه مقاماتيكه ادعاى حراست از آثار باستاني را دارند، بزودي و با جديت نجنبند اين جنايتکاران مشترکاً تمام ارزش هاي فرهنگي و تاريخي باقي ماندهي کشور ما را همچون اژدهايي خواهند بلعيد.